Actualizarea iOS 10 3

După peste șapte lansări beta, versiunea 10 3 a sistemului de operare iOS este aici. Noua versiune aduce capacitatea de a vă localiza căștile AirPods prin aplicația Find My iPhoneși posibilitatea de a trece de la sistemul HFS+ la noul Apple File System. Totodată puteți lansa recenzii în aplicații, iar dezvoltatorii pot răspunde recenziilor voastre în AppStore.

Pentru a instala actualizarea iOS pe dispozitivul vostru prin intermediul unei conexiuni mobile sau Wireless urmați pașii de mai jos:

  • Intrați în Settings (Setări)
  • Apăsați pe General apoi intrați în Software Update.
  • Apăsați pe Download and Install.
  • Dacă aveți un cod de deblocare al dispozitivului mobil, introduceți-l.
  • Bifați „Sunt de acord cu termenii și condițiile Apple“
  • Dispozitivul va reporni automat pentru a finaliza instalarea.

Actualizarea sistemului de operare se poate face si prin intermediul iTunes. Pentru mai multe informații cu privire la schimbările noului sistem de operare puteți verifica pagina oficială Apple.

Conform Forbes.com, actualizarea iOS 10 3 are aproximativ 600 MB. Problema nu ar fi aceasta, ci faptul că instalarea durează ceea ce ar lăsa impresia utilizatorilor că status bar-ul e blocat. Nu vă impacientați ci așteptați ca instalarea să se termine. Pentru a vă face o idee, pe un iPad Air 2, instalarea ar putea dura până la sau puțin peste 50 de minute. Instalarea durează atât de mult tocmai datorită noului sistem de fișiere APFS (Apple File System), ce înlocuiește bătrânul sistem HFS+ lansat în anul 1998 (sistem bazat pe sistemul HFS ce a fost lansat în anul 1985).

Noul sistem de fișiere APFS aduce optimizări SSD, back-up-uri îmbunătățite sau criptare de fișiere individuale, dar totodată poate elibera și spațiul ocupat pe disk. Mai multe informații despre noul sistem de fișiere APFS puteți găsi în acest PDF.

Notă: Actualizarea la noul sistem de operare ar putea ocupa peste 7 GB din spațiul disponibil.

iOS 10 3 update

După cum spun de obicei, nu vă grăbiți să vă faceți actualizarea la noua versiune a sistemului de operare. De multe ori o actualizare nu face neapărat bine. Așteptați cel puțin o săptămână înainte să aplicați actualizarea sistemului de operare iOS 10 3.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.