Acecard este un virus de Android care fură date bancare

Un virus relativ nou a început să solicite utilizatorilor de Android datele bancare. Software-ul malițios se cheamă Acecard și e considerat foarte periculos de către Kaspersky.

Versiunea anterioară de Acecard era înglobată într-o aplicație de Black Jack instalabilă gratis de pe Google Play Store, dar McAfee a descoperit că același virus se mai ascunde și în alte aplicații precul Adobe Flash Player sau codecuri video.

Aplicațiile dubioase se comportă ca unele legitime, dar tot cer drepturi de administrator, până le primesc. Atunci când se deschide magazinul de aplicații Google, virusul cere tacticos numărul de card apoi celelalte detalii, prin niște ferestre pop-up. După ce aceste date sunt introduse, virusul mai cere și poze cu cardul pe ambele fețe și apoi un selfie al utilizatorului ținând cardul în mână.

Acecard este un virus de Android care fură date bancare

Oricât de șmecher ar fi virusul ăsta, îi pică în plasă proștii, ciumpalacii sau americanii. Adică să fim serioși, cine trimite poze cu propriul card și selfiuri ținând cardul în mână? Eu dacă aș fi infectat cu astfel de virus, le-aș trimite niște selfie-uri cu mine în timp ce mă țin de cuc, să vadă exact unde mă doare de virusul lor.

Să vă învețe tăticu’ ceva:

  1. Nu vă pozați cardul neva’ eva’ și beliți ochii de 3 ori înainte să trimiteți datele bancare undeva.
  2. Citiți cu atenție la ce dați permisiuni când deschideți aplicațiile. Porniti lanterna și vedeți că cere acces la contacte? Nu permiteți accesul și căutați altă aplicație, că ceva sigur e putred pe undeva.
  3. Dacă știți că instalați aplicații din surse necunoscute, dați o scanare cu Malware Bytes sau cu ESET Mobile Security, că ambele sunt gratis în varianta trială. Dacă aveți date importante pe telefon, achiziționați o licență de ESET Mobile Security, că merită. Alții recomandă Bitdefender, dar mie îmi apar bube roșii pe piele doar când aud de el. Își face treaba, dar rupe resursele în două. Când se apucă să scaneze, dispozitivul unde e lansat devine ca peștele de sticlă ce-l purta bunica pe frigider: frumos de privit și inutil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.