40% din români nu au cumpărat niciodată online din străinătate

Conform unui studiu efectuat de Capital.ro, doar 40% dintre români nu au cumpărat niciodată produse online din alte țări. Cei din Austra și Irlanda sunt în cap de listă, 90% dintre ei comandând produse din străinătate. La coadă sunt România, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Lituania, Olanda sunt toate în aceeași categorie.

Se estimează că între 2015 și 2018, comerțul online va crește cu 45% în toată Europa. În prezent, 41% dintre cei din UK fac cumpărături online săptămânale și sunt urmați de irlandezi, cu 32%, germani, cu 30%, finlandezi 17%, estonieni 16% și danezi 16%.

40% dintre cei din Finlanda și Polonia nu cumpără online din alte țări pentru că ei consideră că produsele din țara lor sunt mai bune decât cele de import. La fel consideră și cei din UK, Franța și Germania, dar într-un procent mai mic.

Cele mai comandate lucruri sunt îmbrăcămintea și încălțămintea (48%), urmate de bilete (34%), produse electronice (33%) și cărți (31%).

Dar comportamentul online al străinilor diferă de la țară la țară:

  • britanicii (33%), olandezii (16%), francezii (15%) si belgienii (13%) cumpără alimente.
  • grecii achiziționează rezervări online și călătorii pe mare distanță.
  • Finlanda (33%), Suedia (22%) si Norvegia (22%) sunt împătimiți ai jocurilor de noroc.

Nu știu cum procedați voi, dar eu rup în două Ebay-ul și DX-ul, dar îmi cumpăr chestii ieftine, care dacă nu-mi ajung nu produc o gaură prea mare în buget.

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.