Ziua Mondială a Parolelor

Pentru a le reaminti angajaților enterprise, cât și utilizatorilor din orice mediu să folosească parole puternice și actualizate pentru a proteja securitatea informatică, data de 4 Mai 2017 a fost desemnată drept Ziua Mondială a Parolelor, eveniment cunoscut și drept World Password Day. Evenimentul are loc de fapt în fiecare an în prima joi din luna Mai. Mai multe informații despre aceasta puteți găsi pe website-ul oficial https://www.passwordday.org .

După cum scrisese și Răzvan pe la începutul anului, mulți dintre utilizatori folosesc parole ce pot fi sparte în mai puțin de 1 minut, precum „123456“, „qwerty“ etc. Tot în același articol scris de către Răzvan puteți găsi sfaturi utile pentru a seta o parolă puternică.

Având în vedere numărul mare de angajați care încă folosesc conturile personale pentru a accesa informații private din cadrul companiilor, în ciuda sfaturilor echipelor de securitate, merită luată în considerare adoptarea unor parole puternice. Tot cu privire la accesul informațiilor private din mediul business, am creat zilele trecute un tutorial (atât video, cât și explicat pas cu pas) care vă ajută să creați o adresă de e-mail Google ce poate fi asociată cu domeniul vostru.

Deși a făcut-o destul de bine Răzvan în articolul său, o să vă reamintesc și eu cum puteți seta o parolă destul de puternică. În primul rând alegeți o parolă de minim nouă caractere, parolă care să includă combinații de majuscule, numere, simboluri sau litere mici. Încercați să folosiți parole diferite pentru conturile de înaltă securitate (cum ar fi e-mail-ul), față de conturile de securitate mai scăzută (cum ar fi rețelele de socializare). În acest fel, dacă un infractor cibernetic reușește să sparga sau să fure parola unui cont cu securitate scăzută (Fcebook, Instagram etc.) să nu poată accesa apoi și adresa de e-mail asociată contului respectiv.

World Password Day 2017

V-ați securizat parolele conturilor? Dacă aveți nevoie de mai multe informații sau sfaturi, ne puteți scrie în căsuța de mai jos un comentariu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.