3 sfaturi utile despre cum să vă optimizați iPhone-ul

Nu de foarte mult timp sunt utilizator iPhone și până în prezent am fost foarte mulțumit de mediul prietenos atât al interfeței grafice, cât și al utilității sistemului de operare. Asta nu înseamnă că nu este necesar să vă optimizati iPhone-ul din când în când. Urmați cele 3 sfaturi de mai jos pentru a îmbunătăți performanța sau viteza iPhone-ului, iPad-ului sau iPod-ului vostru.

Reporniți dispozitivul iOS

Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face este să reporniți dispozitivul iOS. Sistemul de operare iOS poate gestiona memoria eficient în aproximativ 95% din timp. Dar pentru a elimina eventualele procese rămase blocate în sistem și pentru a elimina complet conținutul este necesară o repornire a sistemului de operare. Pentru repornire apăsați pe butonul de Sleep / Wake până când apare mesajul Slide to power off . Glidați de la stânga spre dreapta pentru a opri dispozitivul complet. O dată oprit dispozitivul complet, apăsați din nou pe butonul de Sleep / Wake până când apare logo-ul Apple (un măr… sau o pară, dacă este vreo chinezărie). Detalii pe pagina de suport Apple.

optimizati iphone-ul - restart

Ștergeți din aplicații

Uneori avem tendința de a uita aplicații rătăcite pe dispozitiv, cum am făcut și cu Android-ul… La o actualizare a sistemului de operare am observat că aveam peste 180 de aplicații instalate. Mă rog, îmi permitea și spațiul de stocare, ce ajungea la peste 40 GB. Problema în acest caz este aceea că aplicațiile respective pot ajunge să stocheze cantități foarte mari de date pe dispozitivul nostru. Un exemplu de astfel de aplicații pot fi serviciile de streaming ce oferă în mod obișnuit streaming offline. Acest conținut ajunge să fie stocat mai apoi direct în spațiul de stocare al dispozitivului. Pentru a scăpa de astfel de date, urmați pașii de mai jos:

  1. Apăsați pe Settings -> General.
  2. Căutați Storage & iCloud Usage.
  3. În secțiunea Storage, selectați opțiunea Manage Storage.
  4. Alegeți aplicațiile mari (eventual mai mari de 500 MB sau chiar mai mult) și apăsați pe opțiunea Delete.

optimizati iPhone-ul - stergeti aplicatiile

Ștergeți memoria cache a Safari-ului

Ultimul lucru util pe care în puteți face este să ștergeți memoria cache a browserului dispozitivului. Acest pas este necesar mai ales dacă dispozitivul se mișcă lent și devine chiar enervant atunci când navigați pe internet. Dacă eliminați și celelalte opțiuni care ar putea încetini funcționarea browserului vostru (cum ar fi viteza internetului), atunci este absolut necesar să faceți acest pas. Dacă folosiți un alt browser (Firefox, Chrome), atunci eliminați conținutul cache al browserului folosit. Această metodă vă va deconecta de pe toate conturile în care erați autentificați în browser, deci fiți cu băgare de seamă de acest lucru.

  1. Deschideți Settings și derulați în jos până când ajungeți la Safari (sau browserul folosit de către voi), apoi apăsați pe pictogramă.
  2. Derulați mai jos până când dați de opțiunea Clear History and Website Data, apoi apăsați pe aceasta.

optimizati iPhone-ul - stergeti cache-ul Safari

Dacă urmați cele 3 sfaturi de mai sus, în mod sigur veți observa o creștere a performanței dispozitivului vostru iOS.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.