3 motive pentru care folosesc Brave Browser pe telefonul mobil

YouTube în fundal + Adblocker + Chrome + Iconiță Leu + Android = Brave Browser

Deși sunt un fan Mozilla și open-source, pe telefon niciodată nu m-am înțeles cu VulpeaDeFoc, astfel că am folosit Chrome. Problema a apărut de când Nexus 5x-ul meu a primit actualizarea la Oreo și nu a mai mers Suamp-ul, aplicația care îmi permitea să ascult muzică de pe YouTube cu ecranul stins.

După căutări și cugetări seculare, m-am oprit la Brave Browser, un browser ce folosește codul sursă al Chromium, disponibil gratuit pe Windows, Mac OS X, Android, iOS și Linux.

Mie-mi place Brave Browser din următoarele motive:

  • permite ascultarea melodiile de pe YouTube în fundal (cu browserul minimizat sau ecranul stins)
  • are adblocker integrat – poate fi dezactivat
  • folosește motorul Chrome – după mine cel mai bun browser pentru Android

Pentru a folosi redarea audio în fundal, e nevoie ca această opțiune să fie activată din setările browserului: Settings -> Site Settings -> Media -> video in background – enable.

Modulul de adblock nu blochează în totalitate anunțurile, ci doar pe acelea infectate, care fac malwertising și pot contamina dispozitivul. De fapt, anunțurile malițioase sunt înlocuite cu unele ale Brave, iar banii colectați sunt dați către siteul ce afișează anunțurile, brave, partenerii brave și utilizatori, astfel că oricine poate strânge bani pe care să-i doneze bloggerilor și persoanelor pe care le apreciază.

Pe lângă asta browserul mai are integrată și o funcție de HTTPS everywhere, care accesează doar versiunile HTTPS ale siteurilor, unde există.

Browserul e destul de personalizabil și are mai multe opțiuni mișto, dar trebuie puțin butonat. Eu am testat și început să folosesc Brave de când am citit articolul ăsta de pe KnowYourMobile.

Merită încercat, zic eu. Voi ce părere aveți?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.