3 aplicații pentru verificat hard disk-ul

Deoarece mulți dintre noi ne lovim de probleme cu hard disk-ul fără ca să știm, era necesar și acest articol. Tocmai de aceea am făcut un top al aplicațiilor pe care le puteți folosi pentru a vă verifica starea hard disk-ului. Ordinea aleasă de mine este în funcție de timpul la care am aflat despre ele.

HDtune

Am aflat despre această aplicație de pe vremea când foloseam Windows XP și mi se părea o aplicație utilă pentru acele vremuri. Dezavantajul vremurilor noastre este că hard disk-urile sunt de o capacitate din ce în ce mai mare, iar HDtune nu mi se pare o aplicație bună pentru asta deoarece ar dura o veșnicie (dacă nu selectați Quick Scan) să verifice un hard disk de 1TB cel puțin. Aplicația poate fi descărcată de aici. Există atât o versiune gratuită, cât și una Profesională – cu plată.

hdtune

Crystal Disk Info

Ceea ce nu mi-a plăcut la această aplicație, deși este bunicică… este faptul că după ce am instalat-o, îmi tot apăreau AdWare-uri. Nu pot spune până la urmă că nu este o aplicație bună, dar nu este preferata mea. Zemana nu m-a lăsat să instalez sau să dezarhivez varianta portabilă din cauza unui executabil denumit AlertMail.exe .

Crystal Disk Info

HDD Sentinel

HDD Sentinel este preferatul meu, deoarece de cele mai multe ori rezultatul acestei aplicații s-a dovedit a fi unul real. M-a scutit de foarte multe bătăi de cap la clienți. Puteți testa și voi gratuit pentru 15 zile aplicația Profesională.

hdsentinel

Voi ce aplicații de verificat hard disk-ul folosiți? De ce vă place acea aplicație?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.