10 sfaturi utile pentru a lucra de acasă cu soțul sau soția

Încă de săptămâna trecută preconizam că vom începe să lucrăm de acasă… atât eu, cât și soția mea. Nu mă așteptam însă să se întâmple asta pentru toată România. Mi-am propus deci să vă povestesc cum ne adaptăm cu munca de acasă pe vremuri de Covid 19. Este adevărat că nu ne așteptam să ne lovească așa zisa criză, dar ne-am regrupat bine – zic eu.

Iată câteva sfaturi pentru a lucra de acasă ca și cum ați fi la birou

  1. În primul rând nu trebuie să renunțați la trezitul de dimineața. Poate nu la aceeași oră, dar nu cu mai mult de o oră diferență. Astfel trecerea de la munca de acasă la cea de la birou nu va fi una foarte grea.
  2. Asigurați-vă condițiile optime de lucru. Aici eu am inclus și lampa LED de birou TaoTronics TT DL13, dar nu numai atât. Aici pot include și un laptop Dell pe care îl am de la birou.
  3. Spațiul de lucru este important, cum avem doar un singur birou în garsoniera noastră din Ferentari, zilele trecute am comandat un birou pentru soția mea. Cum eu folosesc un TV Samsung pe post de monitor secundar, i-am comandat și un monitor Dell – de care mă pot folosi eu mai apoi când mă voi juca pe PC. Eu am pus totusi ochii pe un monitor curbat pentru mine, dar mi-a zis nevastă’mea că nu-mi aprobă buget decât pentru ce cumpăr pentru ea.
  4. Dacă la birou aveți un server de fișiere, asigurați-vă că aveți contul VPN configurat pentru a putea accesa acele date de acasă. Și aici rugați-vă să nu pice curentul, pentru că altfel cineva va fi nevoit să îl pornească local.
  5. Înainte de a începe munca de acasă, asigurați-vă că toate aplicațiile pe care le folosiți la birou sunt funcționale și de acasă.
  6. Nu vă panicați și făceți-vă provizii de cafea și / sau ceai.
  7. Respectați-vă spatiul de lucru – nu puneți acte / lucruri necesare pentru lucrul vostru peste biroul celuilalt. Spre exemplu: eu nu am pus cleștele de sertizat pe masa de lucru a neveste’mii, cum nici ea nu a pus biblioraftul cu acte de contabilitate peste mouse-ul / laptopul sau biroul meu.
  8. Dacă aveți căști, folosiți-le cu încredere! Eu unul nu pot lucra fără muzică pe fundal, numai că poate neveste’mii nu îi place ce gen de manele ascult eu… așa că îi pun căștile Jabra Evolve 65. Așa nu o deranjez nici eu și nici ea nu mă deranjează pe mine. Când mai aruncă cu hârtii în mine ca să mă facă atent, o ignor și îi spun că sunt într-o ședință.
  9. Luați câte o pauză la fiecare oră sau la câte o oră și jumătate. Ridicați-vă de la birou fie și pentru a lua un pahar de apă, sau pentru a fuma o țigară (dacă sunteți fumători). Este important să nu stați non-stop cu ochii în monitoare chiar dacă purtați sau nu ochelari.
  10. Respectați programul de 8 ore! Nu munciți mai mult de 8 ore pe zi altfel vă învățați șefii prost și vor avea aceleași pretenții de la voi și în momentul în care vă veți întoarce la birou.

Este amuzant să lucrez cu soția de acasă. Viața cu 4 pisici este cu atât mai interesantă cu cât pisicii pândesc scaunul meu de birou pentru a dormi pe el… și se așteaptă ca pe la ora 8:30 să o întind spre muncă, iar asta nu se mai întâmplă.

Din cauză că motanul alb (Johnny) a apăsat pe tastatură cu lăbuțele lui, mi-a șters un e-mail – pe care l-am recuperat mai apoi… sau mi-a scris caractere la întâmplare în sistemul de ticketing. Dar este numai vina mea, pentru că nu am blocat laptopul cu opțiunea Windows + L .

Prima zi de lucru de acasă a fost ciudat. VPN-ul neveste’mii cădea din 5 în 5 minute. Am presupus că nu este de la internet deoarece și eu lucram tot prin VPN tocmai la mama naibii, în Elveția. Diferența era că eu lucram prin LAN și ea prin Wireless.

Am rezolvat mufând repede un cablu Cat 5e și legând-o și pe ea la router. Problema a fost rezolvată. Printre două-trei întâlniri sau apeluri pe Skype for Business am reușit să îi ofer suport și soției.

Tot din cauza virusului vieții mi-am dat seama cât de important și de ușor am putea rezolva unele probleme dacă am alege serviciile de Cloud.

Iata-ne deci după 4 zile de muncit de acasă și nu ne-am scos ochii încă. Am supraviețuit, deci și voi puteți face asta. La sfârșitul fiecărei sfârșit de tură ne desfacem o bere sau bem un pahar de vin și ne relaxăm, mulțumind că s-a terminat cu bine încă o zi.

Mai jos ne puteți împărtăși experiența voastră în secțiunea de comentarii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.