10 aplicații Android pentru noul vostru dispozitiv mobil

Și… ți-ai achiziționat un nou telefon? Află de ce aplicații Android ai nevoie pentru el, și cum te pot ajuta acestea. Androidul ca sistem de operare face oricum lucrurile destul de simple și poți descărca cu ușurință aplicațiile de pe vechiul dispozitiv mobil… deci aplicațiile precum Facebook, Twitter sau Instagram sunt deja acoperite. Dar de ce alte aplicații mai aveți nevoie, din moment ce sunt peste 1 milion de aplicații pe Google Play Store? Aplicațiile menționate mai jos sunt destinate să umple anumite goluri ale sistemului de operare Android, sau pentru a crea o experiență mai plăcută a acestuia. Plus de asta, marea majoritate a acestora este gratuită, sau costă foarte puțin.

  1. Google Opinion Rewards

Momentan Google Opinion Rewards nu este disponibilă în România, nu știu sigur din ce motive. Mă refer la această aplicație pentru românii de pretutindeni, dar care nu locuiesc în România. Aplicația oferă utilizatorilor mici studii de piață care nu durează mai mult de un minut, pentru care li se oferă apoi între $ 0,10 și maxim $ 1 . Banii câștigați pot fi apoi cheltuiți tot în Magazinul Google Play pentru a achiziționa alte aplicații plătite sau Premium. Sfatul meu ar fi să nu căutați APK-ul sau să-l luați din surse nesigure, tocmai pentru a evita probleme de securitate precum criptarea datelor de pe dispozitivul mobil. (aplicația este gratuită)

  1. Pushbullet

Pushbullet este o aplicație gratuită prin intermediul căreia puteți trimite (transfera) cu ușurintă fișiere text, fișiere sau link-uri între dispozitive. Asta include chiar și PC-uri de tip desktop, Chromebook-uri sau chiar dispozitive verificate ale prietenilor. Aplicația mai funcționează și ca o oglindă, afișând notificările de pe Android pe desktop, permițându-vă să faceți acțiuni asupra acestora fără a vă folosi de telefonul mobil (puteți răspunde la un SMS, puteți scăpa de un pop-up cum că ați primit un e-mail nou șamd). Cu versiunea Pro de 5$ pe lună sau 40$ pe an, puteți trimite SMS-uri nelimitate prin intermediul aplicației, sau dispuneți de funcția universală copy-paste.

  1. Authy

Chiar și cu cea mai spectaculoasă parolă, nu ești niciodată în siguranță împotriva atacurilor hackerilor. Cea mai bună cale de a-ți ține contul / conturile protejate este să folosești factorul de autentificare în 2 pași. Deși este un mare chin, Authy vă ajută în acest sens, deoarece funcționează ca o autentificare în 2 pași pentru orice aplicație suportă acest gen de securitate. Înregistrarea se face cu numărul de telefon, după care veți primi coduri de securitate prin SMS. Aplicația este gratuită.

  1. Solid Explorer

Managerul de fișiere Solid Explorer costă numai $1,99 și vine cu funcții mai bune decât managerul de fișiere preinstalat, deoarece are un panou dual și vine cu suport pentru aplicații de cloud precum Dropbox, Google Drive etc.

  1. Snapseed

Poate că pozele pe care le-ai făcut arată bine, dar dacă ai vrea să o editezi adăugând anumite filtre, sau pur și simplu vrei s-o decupezi? Snapseed este o aplicație gratuită care depășește cu mult aplicațiile preinstalate de editare foto . Puteți decupa, roti, adăuga text și multe altele.

  1. Backdrops

Fiecare dispozitiv mobil vine cu wallpapere (poze de fundal) stock, dar de cele mai multe ori nu au decât unul sau două stiluri. Backdrops este cel mai bun catalog de poze de fundal sub formă de aplicație (deși este discutabil și acest lucru, și poate că Răzvan nu ar fi de acord cu asta). Aplicația are sute de imagini de fundal și este gratuită atâta timp cât nu vă deranjează reclamele. Pentru a scăpa totuși de reclame, pentru a salva imaginile offline și pentru a avea acces la câteva galerii premium, versiunea Pro costă numai $0,99 .

  1. Focus

Aplicația Focus vă afișează pozele în dosare, ca orice altă aplicație, însă… puteți adăuga tag-uri fotografiilor, pentru a le putea găsi mai ușor. Aplicația poate fi descărcată gratuit, dar versiunea Pro costă $2,99 și deblochează exact funcția despre care tocmai v-am spus. Și după cum scrisesem și în Cum să-ți ascunzi fișierele și aplicațiile pe Android de ochii indiscreți, aplicația Pro oferă și această funcție.

  1. Chrome Remote Desktop

Pentru că uneori ai nevoie poate să accesezi calculatorul când nu ești lângă el, dar ai telefon mobil… recomand Chrome Remote Desktop. Și știu că sunt multe aplicații de conectare la distanță pe calculatorul vostru de acasă, dar atâta timp cât serviciul Chrome rulează pe calculator, vă recomand această aplicație gratuită. Performanța este foarte bună, chiar și prin conexiunea la internet de pe dispozitivul mobil.

  1. Weather Timeline

Știu în același timp că sunt multe aplicații care spun prognoza meteo, și chiar aici spuneam despre una dintre ele pe care aș folosi-o în mod offline. De ce aș recomanda această aplicație? Pentru că are o funcție pe care nu am văzut-o la alte aplicații de acest gen – dintre cele pe care le-am testat, și anume: poate face o predicție într-un timp mai îndepărtat decât două săptămâni a stării vremii (time machine). Weather Timeline din păcate nu este o aplicație gratuită ci costă $ 0,99.

  1. Pocket Casts

Pentru a gestiona podcasturile cel mai bine, la fel ca și în cazul aplicațiilor offline, nu m-am răzgândit. Pocket Casts rămâne aplicația mea preferată. Probabil că am mai spus-o și o voi repeta: prefer să dau $4 pe o aplicație care să facă ceea ce am nevoie decât să iau una gratuită care mai rău să mă încurce.

S-ar putea să te intereseze și:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.