Ransomware-ul WannaCry ar putea avea legătură cu hackerii chinezi

Noi analize cu privire la ransomware-ul WannaCry ar sugera faptul că hackerii chinezi s-ar putea afla în spatele dezvoltării malware-ului. Cercetătorii FlashPoint au analizat limbajul utilizat în nota de răscumpărare a ransomware-ului și au declarat că utilizarea gramaticii și a punctuației adecvate doar în versiunile din limba chineză ar indica faptul că scriitorul a fost „nativ sau cel puțin fluent“ în ceea ce privește limba chineză.

Restul versiunilor traduse ale notei de răscumpărare păreau a fi în mare parte „traduse de mașini“, precum Bing Translator sau Google Translate.

Nota de răscumpărare a ransomware-ului WannaCry a fost afișată în 28 de limbi diferite, dar doar versiunile în limba engleză și chineză par a fi fost scrise de către oameni.

Tot la o analiză mai amănunțită a celor de la FlashPoint, textul în limba engleză conținea câteva expresii neobișnuite precum „But you have not so enough time“.

Unele analize ulterioare ale software-ului ar fi sugerat că infractorii din Coreea de Nord s-ar afla în spatele acestui atac, însă asta nu ar fi sugerat și traducerea prost realizată a textului din limba engleză.

Atacul WannaCry a infectat peste 200 000 de computere din 150 de țări, afectând sisteme guvernamentale, de sănătate sau ale companiilor private arhi-cunoscute (detalii aici).

Dacă nu ați aplicat încă patch-urile de securitate, vă sfătuim să faceți asta pentru a fi protejați împotriva ransomware-ului WannaCry. Mai puteți verifica și articolul nostru cu privire la primele utilitare pentru decriptarea calculatoarelor infectate cu WannaCry accesând acest link.

About Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT - sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: