Intel Kaby Lake va fi primul procesor Intel cu placă grafică AMD

După cum am anunțat încă din decembrie anul trecut, Intel a făcut un parteneriat cu AMD și va crea procesoare cu plăci video integrate ce vor folosi tehnologii AMD. Până acum, Intel avea o astfel de înțelegere cu Nvidia, dar acum cei doi coloși ai procesoarelor s-au pus la aceeași masă și au hotărât să lupte împreună pentru a avea șansa de a combate Nvidia.

Conform Liliputing, Primul procesor Intel ce va folosi tehnologie AMD va fi un i7 generația a 7-a (Kaby Lake) și va apărea pe piață în a doua parte a anului 2017.

Înțelegerea încă nu s-a definitivat, dar după mine sunt șanse mici să nu se realizeze, întrucât afacerea e win-win pentru ambele companii:

  • AMD a stat mult în umbra Intel, dar acum a reușit să facă din gama Ryzen niște procesoare suficient de puternice încât să rivalizeze cu ce scoate Intel.
  • Pe de altă parte, plăcile grafice AMD sunt mai performante decât cele Intel, iar cu ajutorul tehnologiilor și patentelor Radeon, Intel va reuși să ofere grafică integrată mai bună.

O să vă ținem la curent atât eu cât și Daniel, pe măsură ce apar noi informații despre acest subiect. Eu unul chiar sunt curios să văd benchmarkuri ale noilor procesoare.

About Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: