Fintech OS este o platformă românească pentru piața bancară

Fintech OS este o platformă românească dezvoltată de Softelligence care gestionează deja peste două milioane de tranzații pe lună pentru Allianz, NN, Provident, ING Bank și Idea Bank.

Software-ul digitalizează principalele operațiuni de business ale celor ce oferă servicii financiare, automatizează procesele de back-end și oferă o platformă API pentru bănci. Aplicația poate fi folosită de către utilizatorii obișnuiți pentru a accesa conturile, dar și de către cei ce lucrează în domeniul bancar.

Principalele funcționalități ale Fintech OS:

  • permite utilizarea semnăturii biometrice pentru autentificarea în timp real și semnarea digitală rapidă a documentelor
  • permite accesarea aplicațiilor financiare prin Face Recognition
    funcția OCR (Optical Character Recognition) preia informațiile scrise de mână prin utilizarea camerei foto și le digitaliează.
  • permite integrarea activităților IT, marketing și vânzări într-o singură platformă.

Pentru persoanele fizice, aplicația cere utilizatorului să pozeze buletinul cu camera foto, iar apoi îl pune să-și facă câteva selfie-uri, să vadă dacă este cel de pe buletin, și abia apoi îi oferă acces la cont.

Eu unul sunt impresionat de funcționalitațile platformei, dar nu prea am cu ce să o compar, astfel că nu am nicio opinie, încă.

Pentru mai multe informații, citiți articolul ăsta. Las și un video de prezentare, mai jos.

About Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: