AV-Test: Avira Antivirus Pro și MalwareBytes Anti-Malware au eliminat toate fișierele infectate

AV-TEST, un institut care se ocupă de securitate, a făcut mai multe teste, cu scopul de a determina care este cea mai eficientă soluție antivirus care poate dezinfecta calculatoare virusate.

Testele au fost efectuat pe Windows 7 și vor continua pentru încă 6 luni. După rezultatele preliminare, doar Avira Antivirus Pro și Malwarebytes Anti-Malware au reușit să scoată 100% din amenințări, urmate de Kaspersky Internet Security 2016 and Symantec’s Norton Security, care au eliminat 99.2% din fișierele infectate.

Microsoft Security Essential, sau Windows Defender, pe sistemele mai noi, a reușit să elimine doar 32 de viruși din 40, fiind printre cele mai slabe soluții antivirus.

Eu unul am pățit ca Avira să-mi elimine fișiere legitime și să strice aplicații instalate, iar Malwarebytes, chiar dacă m-a salvat de multe ori, alte ori nu mi-a găsit amenințări rootkit sau Host Hijack.

Eu rămân la Zemana. O singură dată am pățit să îmi găsească Malwarebytes fișiere infectate, după ce am eliminat tot ce a găsit Zemana. Dar s-a întâmplat de multe ori ca sistemul să se vadă cu ochiul liber că e virusat, Malwarebytes să nu găsească nimic, iar Zemana să rezolve problema.

Am făcut un review complet al aplicației Zemana aici. O licență valabilă un an, pentru un singur calculator, costă 39,95 RON pe siteul oficial.

About Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: