Convorbirile tale sunt „în siguranță“ cu Apple

Dispozitivul vostru iPhone trimite istoricul apelurilor către Apple chiar dacă backup-ul pe iCloud este dezactivat.

În lupta împotriva criptării, Apple s-a poziționat ca un apărător ferm a confidențialității utilizatorilor, refuzând să furnizeze oficialităților federale parole backdoor în produsele lor.

Cu toate acestea, un nou raport de la o firmă de securitate afirmă că serviciul de sincronizare online al Apple – iCloud – stochează în secret un jurnal de informații private ale utilizatorilor săi pentru aproape patru luni, chiar și atunci când backup-ul este oprit.

Firma rusă de criminalistică digitală Elcomsoft a descoperit că dispozitivele mobile Apple trimit automat istoricul apelurilor către serverele companiei dacă serviciul iCloud este activat, și reține aceste informații pentru patru luni.

Se pare că nu există o modalitate pentru utilizatorii iCloud de a opri această sincronizare a apelurilor, decât dacă opresc definitiv funcșia de sincronizare în cloud.

Elcom, firmă ce vinde software de extragere a datelor din backup-urile serviciului Apple iCloud și lucrează cu poliția și serviciile de inteligență, spune că Apple ar trebui să le menționeze clienților exact ce date personale își fac backup, și ar trebui să le ofere opțiunea utilizatorilor de a dezactiva această funcție.

De ce contează asta?

Dacă dețineți un iPad sau iPhone, dispozitivul vostru colectează și trimite automat informații private – incluzând istoricul apelurilor, numerele de telefon, datele, durata apelurilor, apeluri pierdute, apeluri FaceTime – către iCloud, dacă această opțiune este activată. Și nu numai asta, dar dispozitivul vostru trimite și informații strânse și de la alte aplicații third-party care folosesc serviciul VoIP, incluzând WhatsApp, Skype, Viber sau Facebook Messenger.

Oleg Afonin angajat al Elcomsoft a declarat: „Am descoperit că alte date sunt stocate în iCloud fără un motiv întemeiat. […] Folosiți un dispozitiv iPhone și aveți un cont iCloud activ? Istoricul apelurilor se va sincroniza cu iCloud fie că vreți sau nu.

Deoarece Apple stochează aceste informații pentru patru luni, Apple ar putea ușor deveni ținta forțelor de ordine ce doresc acces la datele utilizatorilor.

Vladimir Katalov, șeful companiei Elcomsoft a menționat că „sincronizarea apelurilor se face aproape în timp rela, deși uneori poate dura câteva ore“.

Ce spun cei de la Apple?

Compania spune că nu avem de ce să ne facem griji asupra acestei funcții, deoarece ea permite să accesăm istoricul apelurilor de pe orice dispozitiv care folosește un cont Apple. finiti

Soluția?

Dezactivarea iCloud Drive definitiv.

Dacă stăm bine să ne gândim nu numai Apple face asta, ci și dispozitivele Android, chiar și dispozitivele mobile ce folosesc Windows 10 și au un cont Microsoft.

About Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT – sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

%d bloggers like this: