Adobe va plăti un milion de dolari despăgubiri

Pentru breșa de securitate din anul 2013, când datele a aproximativ 500 000 de oameni au fost furate și publicate, Adobe va plăti 1 milion de dolari. Carolina de Nord va primi cea mai mare parte din această despăgubire, anunțul fiind făcut de către Departamentul de Justiție.

Avocatul Roy Cooper a declarat: „Infractorii și hackerii urmăresc datele noastre financiare personale, iar companiile și guvernul trebuie să facă mai mult pentru a le proteja. Daca o încalcare a datelor a pus în pericol informatiile dvs., trebuie să acționati rapid pentru a le proteja“.

Declarația oficială a Departamentului de Justiție  din Carolina de Nord a explicat: „Conform unui acord multistatal anunțat astăzi, Adobe va plăti Carolinei de Nord și altor 14 state 1 milion de dolari și va implemnta noi politici și practici pentru a preveni viitoare încălcări similare. Carolinei de Nord îi revin 71.186,75 dolari“.

Acordul rezolvă o investigație asupra încălcării securității datelor anumitor servere Adobe din 2013, inclusiv servere care conțineau informațiile personale a aproximativ 552.000 de locuitori ai statelor participante. Au fost afectați 52.734 consumatori din Carolina de Nord“.

Nu pot spune că nu-s de acord cu Departamentul de Justiție, pentru că Adobe are de unde plăti la ce abonamente există acum la Adobe Photoshop sau Illustrator și nu numai.

About Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT - sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: